Mamma og Meg

img_1857Treningen har en kort og rolig oppvarming. Deretter følger enkle styrke-og sirkulasjonsøvelser for hele kroppen, med fokus på behov etter fødsel. Vi bruker strikk på noen øvelser for å øke effekten. Individuell tilpasning. På denne timen trener du deg opp etter fødselen på en morsom, trygg og effektiv måte. Tilbudet passer for alle, uansett om du har erfaring fra organisert trening eller er helt nybegynner. Du klarer å følge med og ha glede av treningen uansett. Øvelsene gjøres med strikk og med egen kroppsvekt. Du lærer bevegelsesmønstre, øvelser og ulike avspenningsteknikker du kan ta med deg i hverdagen. Timen avsluttes med en avspennings-og tøyningssekvens. Øvelsene på Mamma og Meg hjelper mot stiv nakke, vond rygg og bekken. Du blir sterkere i armer, ben, bekkenbunn, rygg og mage. Det blir en pause i hverdagen for deg som mor. Babyen kan være med, også på øvelsene om du vil. Målrettet bruk av nøye utvalgt musikk gir deg den lille ekstra inspirasjonen i treningen. Du blir litt svett, og får en kondisjonseffekt samtidig.


Erfaringen fra tidligere er at deltakere går flere kursrekker etter hverandre på det samme kurset og får en fortsatt stigning i formen. Det varieres noe i øvelser underveis i kurset, og fra en kursrekke til den neste. Det er også rom for å gi justere øvelsene tyngre eller lettere avhengig av dine behov. Alle deltakere gis individuell veiledning.

 

Barselyoga

"Hva er egentlig yoga? Det er noe man opplever i det indre, i sitt innerste vesen. Yoga er ingen ytre opplevelse. I yoga er det et mål å være så bevisst som mulig i det vi gjør". Desikachar

 

Har du lyst til å prøve barselyoga? Yoga gir en harmonisk og rolig start på opptrening etter fødsel. Oslo Mensendieck sitt tilbud på Trikkestallen er det eneste stedet i nærområdet du kan trene barselyoga under veiledning av fysioterapeut. Dette sikrer deg trygge råd og faglig veiledning om trening etter fødsel.
 

mm_01


Yoga er for mange en ny oppdagelse. At tretthet kan gjøres om til
energi er ikke noe man behøver å tro på. Det er en erfaring man gjør.

Yoga styrker kroppen og gjør den mer smidig. Du vil oppleve at spenninger
løses opp og dermed kan kroppen brukes på en friere måte.
Ved å praktisere yoga bringes sinnet til ro og du blir bedre kjent med deg selv og dine
muligheter. Et grunnleggende prinsipp er samspillet mellom kropp, pust og
bevissthet.

 

 

Gjennom barselyoga legges det vekt på øvelser som er spesielt gunstige
etter en fødsel. Her kan nevnes øvelser for å styrke bekkenbunnen. Du får gjøre øvelser for bekken og buk/rygg, samt bryst, skuldre og nakke. Du får forbedret kroppsholdning og ny energi. Hver time avsluttes med avspenning. Din baby kan være med på timen.

Basispic_03_1

Trening med en lengre oppvarming. Deretter følger øvelser for hele kroppen. Avsluttes med en avspenningssekvens. Timen gjennomføres fortrinnsvis uten musikk.

 

Har du plager i nakke eller skuldre? Har du bekkenplager? Har du ryggplager? Har du smerter i hånd eller arm? Er du sliten eller stresset? Har du en kronisk sykdom? Har du dårlig balanse og koordinasjon? Er du anspent? Har du søvnvansker? Sitter du mye i løpet av dagen? Eller ønsker du å forebygge plager og sykdom? Kanskje vil du styrke kroppen, komme i bedre form og få en sterkere og mer gjennomsirkulert muskulatur?

 

På Basis går du gjennom basis trening du trenger i hverdagen!
Du kommer anspent og sliten og forlater timen avspent, med ny energi, og ny erfaring og kunnskap om hva du selv kan gjøre for å forebygge muskel-skjelettplager og komme i bedre fysisk form.

 

Du lærer om hensiktsmessig kroppsbruk gjennom en rolig treningsform med grundig instruksjon av Mensendieckutdannet fysioterapeut. I timen varieres det mellom konsentrerte øvelser, og øvelser som gir avspenning og fri pust. Det er trening på kroppens egne premisser. Tilbudet passer for menn og kvinner i alle aldre, kroppsfasonger og uavhengig av fysisk form. Dette er en helhetlig time hvor du får gjøre øvelser for hele kroppen.

 

Temaer:
1) Fotavvikling, tyngdebelastning
2) Bekkenstilling, korsrygg
3) Skulderblad/arm
4) Pust
5) Nakkestilling, kjeve

6) Balanse og koordinasjon
7) Oppsummering

Funksjonsundersøkelse

For ”Mamma og Meg” og ”Barselyoga” gjelder at man må ha gått gjennom 6-ukers kontrollen hos lege eller jordmor før man starter opp.

 

Alle deltakere anbefales i tillegg en individuell funksjonsundersøkelse for å få mest mulig ut av treningen. Det er nyttig fordi det er lettere å tilpasse treningen for deg når instruktøren vet mer om dine behov, ønsker og mål. Vi ser på, og du lærer om hvordan du belaster kroppen i stående og gående. Du vil få tips om egen aktivitet utenom gruppetreningen om du vil. Du får en individuell avtale som gjennomføres fortrinnsvis før kursrekken starter. 

 

Har du hatt smerter eller muskel-skjelettplager nå eller tidligere? Eller: Har du hatt en komplisert fødsel? Da er det nødvendig uansett.

Varighet cirka 30 minutter.

Gravid

Trening tilrettelagt for deg som skal bli mor.

Trening under svangerskapet gir mindre plager under svangerskapet, bedre sinnstilstand, en lettere fødsel, og mindre risiko for å føde store barn med de følger det kan få for mor og barn.

 

Når man er gravid er det viktig å fortsette å trene for å holde seg i form. Dersom man ikke har drevet trening før er dette et fint tidspunkt å begynne på. Det er imidlertid ikke alle typer øvelser man kan trene når man er gravid. Hos Oslo Mensendieck får du god veiledning for trygg og effektiv trening under graviditeten. I takt med den voksende magen vil du føle behov for trening som er lagt opp for din tilstand. Du lærer å gjøre bekkenbunnstrening på en effektiv måte. Du lærer å tilpasse deg ny kroppsholdning og belastning i takt med den voksende babyen i magen. Du lærer øvelser som gjør deg forberedt på fødselen. Personlig veiledning. Individuelt tilbud, se også under.

Mensendieckfysioterapi

Individuelt tilbud. Du får besøk hjem. Her får du undersøkelse og behandling etter Mensendieckmetoden tilpasset dine spesielle behov, av Mensendieckutdannede fysioterapeuter. Behandlingen tar sikte på å mobilisere dine egne ressurser og gi deg innsikt i hva du selv kan gjøre for en varig endring og bedring av fysisk form og funksjon. Du trenger ikke henvisning fra lege.

Treningsveiledning

Ønsker du å komme i form og trenger inspirasjon og veiledning? Du kan få hjemmekonsultasjoner i trening etter Mensendieckmetoden. Du får satt opp et treningsprogram som passer for deg og dine behov.

Barselmassasje

Har du spenninger i nakke, skuldre eller rygg etter mye bæring, mating eller amming? Lite søvn eller endret søvnmønster kan også gi spenninger og muskel -skjelettplager. Massasje virker avspennende, fremmer immunforsvaret, bedrer søvnen og øker velværet. Det kan også bedre melkestrømmen og lette ammingen. Massasje etter Mensendieckmetoden kalles sykegrep og er en myk massasjeform som er avspennende og gir velvære umiddelbart.
I Mensendieckmetoden tror vi på samspillet mellom aktive og passive terapiformer. Mest effektivt er det å kombinere barselmassasje og øvelser. Den kan også brukes som en egen behandling.


Hos Oslo Mensendieck får du behandling av Mensendieckutdannede fysioterapeuter med god utdanning og praksis i massasje-teknikkene eller sykegrep som er en egen gren innen bløtvevsbehandling spesielt for den norske Mensendieckgrenen. Du kan også få enkle råd og øvelser samtidig.

 

 

For alle behandlinger gjelder det at du må sende en bestilling gjennom påmeldingsskjema, under ”Annen påmelding”.

 

Sist oppdatert søndag 08. desember 2013 13:26